Betöltés...
Aktualitás dátuma: 2021. április 22., csütörtök - 14:45
  • Alt
  • Alt
  • Alt

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. Célja, hogy mindenkiben felelősség ébredjen a Föld védelmére és a közvetlen környezetére.

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 31. magyar és az 51. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet.

Építsen közösséget, zöldítse környezetét, ültessen fát, termeljen haszonnövényeket, komposztáljon, éheztesse a kukát, szigeteljen, ne vásároljon csomagoltat, éljen műanyagok nélkül, váltson környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyen friss hazait... ajándék a környezetnek, egészségének.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.

Cselekvő ünnep, amely mindannyiunk jövőjéről szól. Cselekedjen Ön is! 

(Forrás: Föld Napja Alapítvány)