Betöltés...
Állandó kiállításunkon (Kastély jegy) való részvétel csak tárlatvezetéssel lehetséges.
 
Az árak 2023. szeptember 1-től visszavonásig érvényesek.

Felnőtt jegy:

Kastély jegy3 175 Ft.
Térkép kiállítás635 Ft.
  
Almásy László időszaki fotókiállítás635 Ft.

Kedvezményes jegy:

(6-26 év közötti fiatal (érvényes diákigazolvánnyal), 62. életévét betöltött látogató, minimum két 18 év alatti gyermeket kísérő szülő)

Kastély jegy1 590 Ft.
Térkép kiállítás320 Ft.
  

Almásy László időszaki fotókiállítás320 Ft.

 

 

 

Családi jegy:
(1 vagy 2 felnőtt + 1 vagy több gyermek 18 éves korig)

Kastély jegy6 350 Ft.
Térkép kiállítás1 270 Ft.
  

 

Csoportos jegy:
(minimum 15 fő (felnőtt) látogatása esetén)

Kastély jegy2 540 Ft.
Térkép kiállítás508 Ft.
  

 

Partneri kedvezmények:
(Teljes árú felnőtt belépőjegy váltása esetén)

Kastély jegy (Szallas.hu - 20%, Aggteleki Nemzeti Park - Baradla-túrák - 20%)2 540 Ft.
Térkép kiállítás (Szallas.hu - 20%, Aggteleki Nemzeti Park - Baradla-túrák - 20%)508 Ft.
  

 

Kastély jegy (Hungary Card - 50%)1 590 Ft.
Térkép kiállítás (Hungary Card - 50%)320 Ft.
  

 

Helyi lakos:

Lakcímkártyával635 Ft.

 

 194/2000. (XI. 24.) Korm.rendelet értelmében jogszabályi kedvezmények EGT állampolgárok részére:

a 6 éven aluli gyerekek,Díjmentes
a 70. életévüket betöltött személyek,Díjmentes
a közoktatásban dolgozó pedagógusok,Díjmentes
a miniszter által kiadott új típusú szakmai belépővel rendelkezők,Díjmentes
a legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai,Díjmentes
az újságírók (akkreditált magyar vagy nemzetközi igazolvánnyal), Díjmentes
ICOMOS kártyával rendelkezők,Díjmentes
fogyatékkal élők, valamint kísérőik (jogosultanként legfeljebb 1 fő)
Díjmentes
minden kiállításra, valamennyi látogató számára a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepein; március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án,Díjmentes
az állandó kiállításokra minden hónap utolsó vasárnapján a 26 év alatti személyek, 62 év feletti személyek továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozó számára.
Díjmentes
Újságírói igazolvánnyal előzetes bejelentkezés esetén tekinthető meg ingyenesen a kastély.Díjmentes

A muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezmények érvényes igazoló dokumentum felmutatásával vehetők igénybe! Az árak visszavonásig érvényesek. A csoportkedvezmény igénybevételére 15 főtől van mód. Csoportos látogatás esetén előzetes egyeztetés szükséges. Az árak személyenként értendőek és tartalmazzák az áfát. Csoportos bejelentkezéseket az alábbi e-mail címre várjuk: 

edelenyikastely@hivatal.baz.hu

 

 

 

A kedvezményekre való jogosultságot kérjük igazolni. 

Az évközi árváltozás jogát fenntartjuk.
 
 
LÁTOGATÓI SZABÁLYZAT

A LÁTOGATÁS ELŐTT KÉRJÜK, OLVASSA EL!

Ön az Edelényi kastélyszigetre történő belépésével a házirendben foglalt szabályokat elfogadja.

A kastély kiemelt állami tulajdonba tartozó műemlékvédelmi épület, kérjük óvjuk együtt értékeinket!

Intézményünk teljes területén biztonsági őrséget működtet, működését

az 1997. évi CLIX. törvény és a 27/1998. (VI. 10.) BM. rendelet szabályozza.

A kellemes és biztonságos látogatás érdekében kérjük, tartsa be az alábbi szabályokat:

 • A kiállítóterek látogatásához, szolgáltatásaink és a kávézó igénybevételéhez belépőjeggyel kell rendelkezni, melyet belépés előtt a kastély jegypénztárában kell megváltani. A megvásárolt jegy a vásárlás napján – nyitvatartási időben – egyszeri belépésre használható fel. Kérjük, jegyét őrizze meg a látogatás végéig.
 • Jegyet nem áll módunkban sem visszaváltani, sem más jegyre cserélni. Az elveszett, megsemmisült vagy megrongálódott belépőjegyek pótlására nincs lehetőség.
 • A kiállítóteret, az időszakos kiállításokat, a kastélykertet, és a rendezvényeket mindenki saját felelősségére látogathatja.
 • Kedvezményes belépőjegy vásárlásához kérjük az erre feljogosító igazolványát tartsa magánál, és a pénztárnál mutassa fel. Ennek hiányában kedvezményes belépőjegyet nem áll módunkban kiadni.
 • Értékei elhelyezésére a kastély földszintjén található csomagmegőrzőben van lehetőség, mely 100 Ft-os érmével működik. Az elhelyezett tárgyakért felelősséget nem vállalunk!
 • A műtárgyak és a látogatók biztonsága érdekében a kiállítás területén biztonsági kamerarendszer működik a hatályos adatvédelmi törvény alapján, saját adatvédelmi szabályzat szerint.
 • A kastélyegyüttes területére alkoholos befolyásoltság, illetve más bódító szerek hatása alatt álló, valamint hiányos öltözetű látogató belépése tilos, még érvényes belépőjegy birtokában is.
 • A műtárgyak és berendezések védelmében tilos a műtárgyakat, drapériákat és a falfelületeket megérinteni.
 • Tilos ételt, italt fogyasztani a kiállítóterekben és a 3D moziteremben.
 • Élő állatot (kivéve a fogyatékkal élő személy segítésére kiképzett, érvényes tanúsítvánnyal rendelkező segítő-, vagy vezetőkutyát, amelynek igazolására kérjük tartsák maguknál az dokumentumot) bevinni tilos.
 • Növényt, fegyvert, vagy annak látszó tárgyat, szúró- és vágóeszközt, illetve egyéb életre, testi épségre, egészségre vagy a műtárgyakra veszélyes tárgyat vagy anyagot a kastélyegyüttes területére nem lehet bevinni.
 • A kastély területére a látogatóknak tilos behajtani személy-és tehergépjárművel, motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, robogóval és egyéb fel nem sorolt, közlekedésre alkalmas eszközzel. Kerékpárral, rollerrel érkező látogatók a kastélyegyüttes területén elhelyezett kerékpártárolóban helyezhetik el kerékpárjaikat, rollerjeikét.
 • Fényképezés, videózás lehetséges a kastélyegyüttes területén. Kiállítási területen vakut, illetve fényképezőállványt használni tilos! A fényképek kizárólag személyes célokra használhatóak, kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak. (Az esküvői fotózás külön díj ellenében, előre egyeztetett módon és időben vehető igénybe.) Kérjük, a fotózást úgy végezze, hogy azzal mások látogatását ne zavarja!
 • Mobiltelefon: Kérjük, legyen tekintettel másokra! A kastélyegyüttes területén halkítsa le mobiltelefonját, és beszélgetésével ne zavarja a többi látogatót.
 • Kisgyermek: Tizennégy év alatti gyermek a kiállítótérben felnőtt kísérő nélkül nem tartózkodhat. Két évnél fiatalabb kisgyermek kizárólag a szülő kezében tartva, vagy általa vezetve, illetve a szülőn elölről rögzített babahordozóban, vagy hordozókendőben vihető be a kiállítótérbe. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldás (pl. háti hordozó, nyakba emelés) nem megengedett.
 • Csoportos látogatás: Kiállításainkon kizárólag múzeumunk képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést. A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terheli a felelősség azért, hogy csoportja minden tagja betartsa a házirendben foglaltakat.
 • Zárási rend: A jegypénztár mindenkori nyitvatartási idő vége előtt 30 perccel zár. A gyűjteményi és időszaki jegyek megvásárlásánál kérjük, vegye figyelembe a nyitvatartási időt!
 • Lift: A jegypénztár megközelíthetősége mozgáskorlátozott vendégeink számára a parkolónál lévő rámpán megoldott. A kastély látogatására a főépület nyugati részén található lifttel van lehetőség, melyhez kérjük, hogy vegye igénybe munkatársaink segítségét! Kérjük kedves mozgáskorlátozott és az őket kísérő vendégeinket, hogy érkezési szándékukat előzetesen munkatársainkkal egyeztetni szíveskedjenek!
 • Dohányzás: Az Edelényi kastélysziget épületeiben és a díszudvarokban tilos a dohányzás! Nem megengedett az elektromos cigaretta használata sem. A kastélypark teljes területén a dohányzás (beleértve az elektromos cigaretta használatát) csak az arra kijelölt helyen megengedett.
 • Mosdóhasználat: A mosdókat csak a kastély látogatói használhatják.
 • Kastélykert, díszudvar: A Holt-Bódvában fürdeni, horgászni tilos! A kastély kovácsolt vaskapujára, szökőkútjaira felmászni tilos! A virágágyások, évelők, talajtakaró és cserjefelületek kitaposása, és a gyepen másokra nézve zavaró tevékenység végzése tilos! A kastélyparkban található padokat rendeltetésüknek megfelelően kell használni! 
 • A kastélyegyüttes területén tüzet rakni tilos! 
 • Rendkívüli esemény (pl.: természeti katasztrófa, tűz, bombariadó stb.) esetén a látogató köteles betartani az Edelényi kastélysziget dolgozóinak utasításait.
 • Elveszett tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Az Edelényi kastélysziget fenntartja a jogot, hogy a látogatási rendet be nem tartó egyénektől és csoportoktól az intézmény látogatásának lehetőségét megvonja. Az a látogató, aki a jelen látogatási rendet megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre vagy véglegesen kitiltható az épületből, és ellene hatósági eljárás is indítható. A látogatási rend megszegéséből fakadó károkért a látogatási rendet megszegő, vagy a látogatási rendet megszegő személyért felelős személy felel. Amennyiben a látogatási rend megszegése egyben jogszabálysértést is jelent, a látogatási rendet megszegő, vagy a látogatási rendet megszegő személyért felelős személy viseli a jogszabályi felelősséget, és őt terhelik az esetleges jogszabályi szankciók.

 

Köszönjük szíves együttműködésüket!