Loading...
Aktualitás dátuma: 2022. April 22., Friday - 11:00
  • Alt
  • Alt
Különleges díjban részesült a szabadkígyósi Wenckheim-kastély, az Edelényi kastélysziget és a felvidéki Borsiban található Rákóczi-kastély!
A Műemléki Világnap alkalmából, az ICOMOS díjátadó rendezvény keretében hirdették ki az idei ICOMOS- és Példamutató Műemlékgondozási díjakat.
A rendezvényen a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. két helyszíne is jeleskedett, a március 19-én a Nemzeti Kastélyprogram keretében átadott szabadkígyósi Wenckheim- kastély ICOMOS díjat, az Edelényi kastélysziget Példamutató Műemlékgondozási díjat vehetett át.
A NÖF munkatársainak segítségével tervezett borsi Rákóczi-kastély és parkjának felújítása szintén ICOMOS díjjal lett elismerve.
Az idei győzteseket április 22-én a Magyar Tudományos Akadémián Füleky Zsolt a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Veöreös András, az MTA Építészettörténeti-, Építészetelméleti és Műemléki Állandó Bizottság tagja, valamint Nagy Gergely, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület elnöke köszöntötte.
A díjakat Arnóth Ádám az ICOMOS MNB Díjbizottságának elnöke ünnepélyes keretek között adta át dr. Virág Zsoltnak, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosának, Glázer Tamásnak, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, valamint Bai Juditnak, az Edelényi kastélysziget létesítményvezetőjének.
Gratulálunk a nyerteseknek!